Omgeving van Appartementen Cantinho do Mar

Controleer beschikbaarheid

Aantal Personen

Algemeen

De Algarve heeft alles in huis om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Houdt u van de natuur dan zit u goed maar ook liefhebbers van een goed glas wijn en een heerlijke maaltijd zijn aan het goede adres. Albufeira is een prima uitvalsbasis om de Algarve te verkennen. Er worden ook niet voor niets tal van excursies georganiseerd!

Natuurschoon in de Algarve

De Algarve heeft een zeer gevarieerd landschap. Aan de kust vind je ten westen van Faro de welbekende rotsformaties met kleine strandjes. Ten oosten van Faro vind je kilometerslange zandstranden en lagunes. Het binnenland van de Algarve is heuvelachtig met als hoogste punt de Foia met 902 meter. Een aanrader voor de natuurliefhebber is het Costa Vicentina Natural Park. Het park vormt een lange maar smalle strook langs de Portugese zuidwestkust. Bijna nergens is het breder dan 10 km. Het grootste deel van de kust bestaat uit steile kliffen met intieme strandjes.

Er op uit in de Algarve

Behalve lekker luieren op het strand is er van alles te doen in de Algarve. Er zijn tal van leuke stadjes en bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Te denken valt aan de jachthaven van Villamoura, de thermale bron van Caldas de Monchique, het kasteel in Silves of het einde van de wereld "Cabo São Vicente". Excursies naar Sevilla of Lissabon behoren ook tot de mogelijkheden.

Eten & Drinken in de Algarve

Door de ligging aan de Atlantische Oceaan is de Algarve de place to be voor de liefhebbers van vis. Gegrilde verse vis of zeevruchten zijn aan de hele kust in overvloed aanwezig. Bent u geen liefhebber van vis dan kunt u gelukkig ook genieten van een van de andere heerlijke gerechten. Een aanbevolen vleesgerecht, dat overal in Portugal op de kaart te vinden is, is het beroemde Cozido à Portuguesa, een smaakvolle mengeling van verschillende vlees, worstsoorten en groenten. Van het noorden tot het zuiden is het land rijk aan goede wijnen. Er zijn ruim honderd verschillende varieteiten verkrijgbaar van de normale tafelwijn tot de uitzonderlijke wijnen allen met hun eigen karakter.